maanantai 13. huhtikuuta 2015

Hamppari herneillä

Kevät toi, kevät toi muurarin. Kevät toi, kevät toi maalarin. Kevät toi rakennuksille hanslankarin ja rannoille hampparin.

Sen se teki laulussa joo, mutta minulle kevät toi hampparin lautaselle. Helppoa, hyvää ja monipuolista ruokaa pienellä vaivalla.

Resepti: hankkiudu kauppaan, jossa hamppareitakin myydään. Etsi käsiisi Saarioisen Iso Häränpihvi Hampurilainen, marssi kassalle ja maksa ostoksesi. Lämmön lähteelle päästyäsi avaa ostamasi tuote ja sijoita se lautaselle pakkauksen sisältämä cheddar -juusto pihville asettaen. Lämmitä haluammallasi tavalla hiukan yli juuston sulamisen. Tuunaa herkku ranskanperunamausteella maustamallasi ja paistamallasi kananmunalla. Ananasviipalekin sopii täytteeksi. Tyhjennä vehnäisten väliin vielä ostoksesi mukana tuleva majoneesipussukka.

Herkun kruunaa ehdottomasti itse kasvattamasi herneet ja niin kulinaristinen kuin esteettinenkin kahdentoista Een nautinto on valmis lautaselta parempiin suihin hävitettäväksi.

Outo sana tuo kulinaristinen, mutta kuulostaa hyvältä.

Hamppareista on moneksi,

hyvillä mielin, herneettömällä nenällä ja rakkaudesta niin hamppareihin kuin eineksiinkin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti