Mitä se semmonen roskaruoka on? Lieneekö se puhtaan ruuan vastakohta tai jo jätteisiin laitettuja ruuantähteitä? Itse pidän roskaruokana epäterveellistä ruokaa, mikä on hyvin yleisesti upporasvassa valmistettua ja moneen suuhun sopivaa krapularuokaa. Hampurilainenkin mielletään usein roskaruuaksi, mutta ravintosisältöjä tarkasteltaessa se saattaakin olla kotiruokaa terveellisempää.
Roskaruuan syömisestä monikin pahoittaa herkästi mielensä, mutta ei ostopäätöstä tehtäessä kykene vastustamaan hyvän kiusausta. Syömisistäkin siis voi herkästi pahoittaa mielensä, mutta oma mielipaha blogiini liittyen koskee usein muutakin kuin ruokaa ja niistä lisää tuonnenpana.
Blogini teemana roskaruoka juontaa juurensa televisiosta tuleviin ruoka- ja laihdutusohjelmiin sekä viime vuosina esiintyneisiin erilaisiin dieettibuumeihin. Jutat, mentulat, aleenit, björkit ja valavalivalimäet ovat joinakin iltoina ärsyttäneet allekirjoittanutta ihan kohtuudella. Erityisesti ruuanlaiton ja terveellisen ruuan hehkutus telkkarissa sekä sosiaalisessa mediassa tuntuu ajoittain liialliselta - kolmelta neljältä kanavalta samanaikaisestikin. Ja oikein muistaessani tämä valivalivalimäki tuli jonakin iltana yhtä aikaa useammalta kanavalta tuomaroiden toisella kanavalla suolaista ja toisella makeaa kilpailua. Mainoskatkolla hän sitten hehkuttikin jo Lidl:n einesruokia.
Tulen vastoin sosiaalisen median, television ja kirjallisuuden yleisesti esittämää kertomaan muustakin kuin puhtaasta lähiruuasta, laihduttamisesta tai omista tekosistani padan äärellä. Syömiseni saatan kertoa ihan vaan pysyäkseni aiemmin mainitsemassani mieltäni arsyttävässä ruoka- ja laihdutusteemassa. Liika on liikaa tässäkin hössötyksessä. Väärässähän minä lienen väittäessäni maailman täyttyvän ruuan ja laihdutuksen hehkutuksesta, mutta.....
järki käteen ja kohtuullisen keskitien etsintään olipa kyseessä sitten silava, sulava, atleetti tai gotletti.
Hyvillä mielin kera omatekoisen kaalilaatikon ja olipa hyvää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti